Gempar Negara Afrika Turun Salji


Johannesburg  – Inilah berita mengejutkan dari sebuah negara di benua Afrika, iaitu Afrika Selatan. Pada Selasa (7/8/12) pagi, seluruh penduduk yang tinggal di Johannesburg dan sekitarnya tercengang serta terkejut dengan turunnya salji.

"Wow ! Di Afrika pun ada salji",Kata Hillary Rodham

Pada ketika itu, Menteri Luar Negeri Amerika Syarikat, Hillary Rodham Clinton yang sedang melakukan kunjungan ke Pretoria, ibukota Afrika Selatan, takjub melihat turunnya salji di Afrika Selatan ini. Sebenarnya Afrika Selatan merupakan negara yang beriklim panas.

Melihat kejadian aneh lagi ajaib ini, Ramai penduduk Afrika Selatan terus berlari keluar rumah, gedung membeli belah, malahan keluar dari kenderaan mereka. Semua mendongak ke langit untuk menikmati butiran salji yang turun. Malahan ada beberapa orang sampai menjulurkan lidah untuk menikmati dinginnya salji tersebut.

Jika di Afrika boleh turun salji mungkin suatu hari nanti negara kita Malaysia juga akan turun salji  semua itu tidak mustahil.afrika+turun+salji+10.jpg (598×474)afrika+turun+salji+13.jpg (950×644)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...